top of page

Tatuajele Dotwork

Actualizată în: 1 iul.

O Artă În Detalii Fine


Tatuajele Dotwork au câștigat popularitate în ultimii ani și au devenit un stil foarte căutat. Această tehnică unică implică crearea unui tatuaj prin aplicarea a numeroase puncte pentru a crea o imagine sau efecte vizuale.


Ce este un tatuaj Dotwork?

Dotwork este o tehnică care necesită ca artistul să tatueze mai multe puncte pentru a crea o imagine sau efecte vizuale. Tehnica este adesea folosită pentru a crea imagini întregi, chiar și portrete, sau pentru umbrire1. Când este folosită în umbrire, artistul va folosi adesea cerneală neagră, gri, albastru închis sau chiar roșu. Un artist de tatuaje poate crea tatuaje Dotwork folosind o mașină cu bobină sau o tehnică de înțepare manuală.


Istoria tatuajelor Dotwork

Tatuajele pot fi datate înapoi la Iceman, o mumie înghețată care are 5200 de ani. În plus, mumii feminine din Egiptul antic au avut, de asemenea, o serie de tatuaje diferite. Ceea ce au toate tatuajele antice în comun este designul Dotwork. Iceman avea diferite puncte și modele cu puncte pe diferite părți ale corpului său1. Cercetătorii sugerează că tatuajele erau adesea folosite ca o tehnică terapeutică pentru a atenua durerea.


Pointilismul și tatuajele Dotwork

Tatuajele Dotwork se inspiră din tehnica populară de pictură, pointilismul. Această metodă, similară cu Dotwork, folosește mai multe puncte mici pentru a crea o imagine dinamică. Tehnica de pictură sau stilul a fost popularizat pentru prima dată în 1886 ca o ramură a impresionismului.


Tatuajele Dotwork în prezent

Tehnica Dotwork este utilizată în mod obișnuit în tatuajele geometrice, mandale, spirituale sau religioase. Cu toate acestea, tehnica poate fi utilizată în orice stil de tatuaj. Tatuajele Mandala sunt compuse dintr-un model de cercuri. Metoda Dotwork este de obicei folosită pentru a crea un centru moale și umbrire în mandala.


Tatuajele Dotwork sunt o formă de artă unică și detaliată care oferă o abordare diferită a tatuajelor tradiționale. Fie că doriți un design simplu sau complex, tatuajele Dotwork pot adăuga un nivel de detaliu și profunzime care este cu adevărat impresionant1. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui nou tatuaj care să iasă în evidență, luați în considerare stilul Dotwork.



31 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page