top of page

Tatuajele din Primii Ani ai Secolului XX

De la Marginal la Popular


Tatuajele din Primii Ani ai Secolului XX tat-too.tv
Tatuajele din Primii Ani ai Secolului XX

La începutul secolului al XX-lea, tatuajele erau considerate apanajul marinarilor, infractorilor sau al artiștilor de circ. Acestea erau ascunse în straturile inferioare ale societății, fiind limitate la docurile navale și corturile de circ. În acest context, nu este surprinzător că tendințele de tatuaj din perioada 1900-1920 au fost predominant nautice, patriotice și religioase. Ancore, cruci și sigilii regimentale erau des întâlnite pe indivizii curajoși care alegeau să poarte tatuaje.

Cu toate acestea, societatea în ansamblu încă dezaproba practica tatuajelor. De fapt, mulți dintre cei din clasele de mijloc și superioare plăteau pentru a vedea oameni cu multiple tatuaje care le acopereau corpurile la circ sau în corturile de spectacole de freak.



Femeile Tatuate ale Circului

Multe dintre femeile tatuate văzute în circ povesteau despre cum au fost capturate de sălbatici și tatuate forțat de captorii lor. Aceste povești de pericol și frică erau concepute pentru a atrage mai mulți vizitatori plătitori la spectacolul lor. Cu toate acestea, realitatea era destul de diferită. Aceste femei alegeau voluntar să se tatueze pe cea mai mare parte a corpurilor lor, unele dintre ele fiind acoperite aproape în întregime de la cap până la picioare. Și-au selectat cu grijă designurile de tatuaje, contrazicând narațiunile pe care le-au prezentat publicului.



Evoluția Tehnicilor de Tatuare

Procesul de tatuare în sine era într-o stare de tranziție în această perioadă. Metoda tradițională “stick-and-poke”, care implica un băț ascuțit și un vas cu cerneală, era înlocuită treptat cu tehnici mai moderne. Invenția mașinii de tatuat de către Samuel O’Reilly în 1891 a marcat un punct de cotitură semnificativ în istoria tatuajelor.

Cu toate acestea, nu a fost decât până când Charlie Wagner a brevetat prima mașină de tatuat cu bobină și tub în 1904 că oamenii au început să se tatueze în numere mai mari. Această mașină, care este aproape identică cu cele folosite încă de artiștii de tatuaje, a făcut procesul mai rapid și mai puțin dureros. În această perioadă, tatuarea a devenit o ocupație validă, iar multe tatuaje au fost văzute pe soțiile artiștilor de tatuaje, care au servit ca pânze de practică pentru soții lor.



Anii 1900 au fost un moment crucial în istoria tatuajelor, marcând începutul unei călătorii de la marginile societății către acceptarea mainstream. În ciuda dezaprobării societale și a concepțiilor greșite, tatuajele au continuat să evolueze și să crească în popularitate, deschizând calea pentru cultura diversă și vibrantă a tatuajelor pe care o vedem astăzi.

5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page