top of page

Festivalul „PreHistoria”

Actualizată în: 13 iun.

O Călătorie Fascinantă în Timp

Festivalul „PreHistoria” tat-too.tv
Festivalul „PreHistoria”


În zilele de 25 și 26 mai 2024, Muzeul Național al Banatului vă invită la o călătorie în timp, la festivalul de arheologie experimentală „PreHistoria”. Evenimentul va avea loc la Punctul Muzeal Parța (comuna Parța, nr. 206A) și promite să fie o experiență unică, care ne va permite să retrăim cotidianul comunităților neolitice din Banat.


Organizatorii au pregătit două zile pline de activități de reconstituire istorică și arheologie experimentală. Acestea vor permite publicului să înțeleagă tehnologiile și modul de viață al oamenilor preistorici, transformând trecutul îndepărtat într-o experiență palpabilă și asimilabilă.


Roxana Elena Stăncescu tat-too.tv
Roxana Elena Stăncescu

Unul dintre punctele de atracție ale festivalului este prezentarea „Dincolo de semn. Tatuajul în preistorie” a Dr. Arheolog Roxana Elena Stăncescu. Aceasta va oferi o perspectivă fascinantă asupra practicii tatuajului în preistorie, un subiect rar abordat în cadrul studiilor arheologice.


În plus, artista Anna Gulyás din Budapesta va fi prezentă la eveniment cu atelierul „Archeo Tattoo”, unde va demonstra tehnici de tatuaj inspirate din perioada preistorică.

Festivalul „PreHistoria” este o ocazie unică de a explora și înțelege modul de viață al comunităților neolitice din Banat. Este o experiență menită să îmbogățească cunoștințele istorice ale participanților și să le ofere o privire detaliată asupra trecutului îndepărtat.


Evenimentul de excepție este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Primăriei Comunei Parța. Nu ratați această oportunitate unică de a călători în timp și a descoperi secretele trecutului nostru comun! Înscrieți-vă acum la festivalul „PreHistoria”!



12 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
bottom of page