top of page

Ed Hardy

Actualizată în: 23 mai

Icona Tatuajelor și Modei

Ed Hardy a devenit un nume iconic în lumea tatuajelor și a modei, cu multe dintre creațiile sale apărând pe oameni din întreaga lume și inspirând o linie de succes de parfumuri și îmbrăcăminte.

Ed Hardy tat-too.tv
Ed Hardy

Începuturile

Donald Edward Talbot Hardy, cunoscut mai bine sub numele de Ed Hardy, s-a născut în 1945 în orașul Costa Mesa, California. Crescut de mama sa după ce tatăl său a plecat când Ed avea doar șase ani, a fost încurajat de la o vârstă fragedă să-și urmeze visele și hobby-urile.

Costa Mesa Ed Hardy tat-toot.tv
Costa Mesa

Fascinația pentru Tatuaje

Ed a început să deseneze de la o vârstă foarte fragedă și a devenit fascinat de tatuaje la vârsta de 10 ani. El și un prieten din cartier se jucau de “artist tatuator”, folosind creionul pentru ochi Maybelline și creioane colorate pentru a-și face tatuaje temporare unul altuia și altor copii din cartier. Pentru a obține inspirație pentru modelele lor de tatuaje, vizitau oficiul poștal local și se uitau la afișele cu criminali căutați.

Ed Hardy tat-too.tv
Ed Hardy

Drumul către Cariera de Artist Tatuator

Ed a realizat că vrea să-și câștige existența cu arta sa și a început să viziteze parcul de distracții Nu-Pike din Long Beach, la 25 de minute de mers cu mașina de casa lui. Acolo, el și prietenii lui petreceau timp în magazinele de tatuaje, încercând să învețe de la artiștii prezenți. Singurul artist care nu i-a dat afară pe băieți a fost Bert Grimm, care le-a permis să stea în jurul magazinului său, să-i asculte poveștile și să-l privească în timp ce lucra.


Nu-Pike tat-too.tv
Nu-Pike

Fascinația pentru Cultura Japoneză

Tatăl lui Ed a plecat la muncă în Japonia după ce a plecat și i-a trimis lui Ed suveniruri japoneze care l-au împins și mai mult să fie fascinat de alte vieți și culturi din afara județului Orange.

Primii Pași în Cariera de Tatuator

În clasa a cincea, Ed și-a concentrat proiectul „ziua carierei” pe viața unui artist tatuator, creând un plan de afaceri în miniatură despre cum ar arăta magazinul său de tatuaje, unde va fi și ce servicii le-ar oferi clienților săi. Acest proiect l-a încurajat și mai mult să devină artist tatuator când a crescut.

Colaborări Importante

Căutând să afle mai multe despre comerțul cu tatuaje și despre ce ar fi nevoie pentru a avea o carieră de succes în industrie, Ed a căutat unul dintre artiștii preeminenți ai vremii, Phil Sparrow. Phil i-a arătat lui Ed câteva cărți despre tatuajul japonez și i-a spus lui Ed că este „artă adevărată”. Acest lucru a rămas cu Ed și l-a readus la interesul pentru cultura japoneză.

Ed a căutat, de asemenea, încurajare și instruire prin poștă de la marele artist tatuator, Sailor Jerry Collins. Cei doi bărbați au schimbat multe scrisori și desene, iar Sailor Jerry a avut o mare influență asupra artei și eticii muncii a lui Ed.



Alăturarea lui Doc Webb


Doc Webb tat-too.tv
Doc Webb

Ed s-a alăturat lui Doc Webb, un artist de tatuaj din San Diego, care a avut o afacere în plină expansiune datorită Marinei. Marinarii inundau magazinul lui Doc de două ori pe lună în zilele de plată, iar Ed era pus pe treabă să tatueze zeci de ei în fiecare zi. Soția lui Doc avea să accepte plata și să stabilească programul, ținându-l ocupat pe Ed de la începutul serii până la miezul nopții. Ed și-a dezvoltat curând o reputație de priceput și etic, iar mulți marinari veneau în magazin să-l viziteze, chiar și atunci când nu își făceau tatuaje.

Viața Personală și Călătoria în Japonia

Tatuajul nu era doar treaba lui Ed, ci era și modul lui de viață. Și-a cunoscut chiar soția datorită jobului său. Francesca a intrat în magazinul lui Ed și a fost impresionată de ceea ce a văzut. L-a urmărit lucrând multe ore și au devenit prieteni buni. Au împărtășit interese, inclusiv cultura japoneză și tatuaj, iar după ce și-au continuat prietenia de mulți ani, s-au căsătorit.

Ed a continuat să devină din ce în ce mai fascinat de tatuajul japonez, iar când a avut ocazia să călătorească în Japonia și să studieze sub artistul tatuator, Oguri, a sărit pe el. El și Francesca s-au mutat în Japonia și s-au stabilit acolo.

Dar Ed a descoperit curând că viața și munca în Japonia nu erau ceea ce se aștepta el să fie. La doar câteva luni după sosire, Ed și-a dat seama că nu va fi niciodată capabil să se potrivească cu adevărat, iar speranțele sale de a deveni una cu poporul japonez au fost năruite. De asemenea, era tratat mai mult ca un servitor decât ca un student în studioul de tatuaje. El și Francesca au ales să se mute înapoi în California înainte de încheierea anului.

Succesul în Afaceri și Impactul în Modă


Ed Hardy tat-too.tv
Ed Hardy

La începutul anilor 2000, Ed a început să-și licențieze imaginile pentru a fi folosite pe haine și alte mărfuri. Ed habar n-avea cât de mare avea să devină aceasta afacere și, înainte de a-și da seama, desenele lui erau pe pălării de baseball și blugi, tricouri și pantofi.

Ed s-a înscris chiar și la celebrul artist Christian Audigier și în curând a creat oferte pentru parfumuri pentru bărbați și femei care poartă numele și logo-ul lui. În curând, celebritățile au început să poarte haine și parfumuri Ed Hardy, iar brandul a explodat pe piața mainstream, făcându-l celebru pe Ed chiar și cu cei care nu și-au făcut niciodată un tatuaj.

Moștenirea lui Ed Hardy

Ca artist, tatuator și om de afaceri, Ed Hardy a avut o viață învolburată de suișuri și coborâșuri, dar arta sa îndrăzneață și plină de culoare vorbește de la sine. Desenele sale i-au adus un loc permanent de faimă în lume, iar munca sa ca artist de tatuaj este încă foarte respectată și admirată până în prezent.

Ed Hardy a lăsat o moștenire durabilă în lumea tatuajelor și a modei. A reușit să-și urmeze pasiunea și să devină unul dintre cei mai cunoscuți artiști tatuatori din lume. În prezent, creațiile sale sunt purtate de oameni din întreaga lume, iar linia sa de parfumuri și îmbrăcăminte continuă să fie un succes. Ed Hardy este, fără îndoială, o legendă în lumea tatuajelor.


În ciuda tuturor provocărilor și obstacolelor pe care le-a întâmpinat, Ed Hardy a rămas dedicat artei sale și a continuat să creeze și să inoveze. A lăsat o amprentă indelungată în lumea tatuajelor și a modei, și va fi mereu amintit ca un pionier și un inovator. Ed Hardy, un nume care va rămâne iconic în lumea tatuajelor și a modei pentru generațiile viitoare.

Etichete:

6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page